Slachtoffer ongeval Herent overleden

Een van de mensen die zondagavond zwaargewond raakten bij het verkeersongeval met een lijnbus in Herent, is in de loop van de nacht overleden aan zijn verwondingen. Dat meldt het Leuvense parket. Het gaat om de 24-jarige bestuurder van de personenwagen die werd aangereden door een bus van de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn. De twee passagiers van die wagen, twee zussen van 23 en 20 jaar, raakten eveneens zwaargewond. De buschauffeur en een zwangere passagier moesten ook naar het ziekenhuis, maar bleken niet of slechts lichtgewond.

dvansant

Lees ook: Auto geplet tussen paal en bus in Herent (video)

Het ongeval gebeurde zondagavond rond 20.30 uur op de Brusselsesteenweg, aan de afrit van de E314-autosnelweg. Een personenwagen die net van de afrit kwam, wilde ter hoogte van de verkeerslichten de Brusselsesteenweg oversteken om verder te rijden in de richting van Leuven. Het voertuig werd echter aangereden door een lijnbus die uit de richting van Leuven kwam en werd geplet tegen de verkeersborden en -lichten.

De brandweer moest de drie inzittenden van de wagen bevrijden. De 24-jarige bestuurder, een man uit Dilbeek, werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis en overleed later aan zijn verwondingen. Zijn twee passagiers, twee meisjes uit Aarschot, raakten zwaargewond.

Het Leuvense parket stelde een verkeersdeskundige aan om het ongeval te onderzoeken en stuurde ook het gerechtelijk laboratorium ter plaatse. Uit de eerste vaststellingen bleek alvast dat de buschauffeur niet gedronken had en niet te snel reed. De man werd in shock afgevoerd naar het ziekenhuis.

Foto Belga BELGA

Meer over Herent