Bassist van The Rott Childs sterft onder lijnbus

Print
Op de Gouverneur Verwilghensingel in Hasselt is vrijdagochtend rond 6 uur Florent Pevee (22) uit Tongeren verongelukt onder een lijnbus. De muziekstudent aan de PXL lag om een onbekende reden op de busbaan voor de Handelsschool. Twee personenwagens konden hem nog ontwijken, maar de lijnbus kon een aanrijding niet meer vermijden. Een MUG-team snelde nog ter plaatse, maar voor de student kwam alle hulp te laat.

Pevee stond bekend om zijn intense concerten als frontman van Kabul Golf Club en zijn sterke prestaties met de basgitaar voor The Rott Childs.


Het parket van Hasselt stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse, om de precieze oorzaak van het ongeval te onderzoeken. Ondertussen is bevestigd dat de aanrijding met de bus de doodsoorzaak was. De lokale politie voorzag in slachtofferbejegening voor de nabestaanden van het slachtoffer en voor de chauffeur van de lijnbus, die serieus onder de indruk was.

De bandleden van Kabul Golf Club waren vrijdag erg onder de indruk na het overlijden van hun frontman. Zij beslisten om hun band op te doeken. "Zonder Florent kan onze band niet verder spelen", zeggen ze aangeslagen.

ToRo/Belga, Foto's HBVL/ToRo

Bekijk ook de reportage van VTM: