"Zonder Florent kan onze band niet verder spelen"

Print
"Zonder Florent kan onze band niet verder spelen"

Zonder Florent kan onze band niet verder spelen

Hasselt - Florent Pevee (22), de jonge frontman van de Limburgse rockgroep Kabul Golf Club, overleed vrijdagochtend nadat hij op de Gouverneur Verwilghensingel in Hasselt werd aangereden door een lijnbus. "Zonder Florent kunnen wij niet verder spelen", zeggen de zwaar aangeslagen bandleden.

“Florent was onze piepjonge zanger”, Maarten en Jan Beckers van Kabul Golf Club. “Ondanks zijn jonge leeftijd barstte gewoon van talent. Zonder Florent kunnen wij niet verder spelen. Niemand kan hem vervangen.” “We speelden al vijf jaar samen", gaan de broers Maarten en Jan verder. Hij heeft in verschillende bandjes gespeeld en hij zou allicht nog veel gaan bewijzen.

Lees ook: Muzikant Florent Pevee (22) sterft onder lijnbus in Hasselt

Florents dood is zwaar aangekomen in het Limburgse muziekcircuit. Kabul Golf had behoorlijk wat succes in het undergroundcircuit en zelfs in het buitenland. De band bracht vorig jaar een EP uit en speelde in enkele bekende clubs en op festivals. Hun concerten waren zeer intens, mede door de bezieling van hun de bezieling van hun frontman. De groep zou in het najaar een nieuwe cd opnemen.

Daarnaast hamerde Florent ook op de bas bij het rockgezelschap The Rott Childs. Pukkelpop bleef altijd een doel voor deze groep.

Limbomaniafinale

Vandaag zal het tragische ongeval ook een gevolg hebben voor de Limbomaniafinale in de Muziekodroom. De vriendin van Florent had zich geplaatst voor die finale, met haar band Piquet. Pas vandaag zal die band beslissen of ze zullen aantreden. Onder de finalisten bevinden zich ook studenten en ex-studenten van de PXL-Music waar Florent een opleiding volgde. Pevee stond ooit zelf in de finale met zijn toenmalige band The Powerkrauts. De finale vindt sowieso plaats, wellicht wel met een herdenkingsmoment voor Florent.

ToRo
Foto's: HBVL

Lees meer in de weekendkrant van Het Belang Van Limburg.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio