Weinig reizigers op Diabolo-treinen

Print
Weinig reizigers op Diabolo-treinen

Weinig reizigers op Diabolo-treinen

Het aantal treinreizigers dat gebruikmaakt van de Diabolo-spoorverbinding tussen Antwerpen en Brussels Airport valt tegen. Dat vernam De Tijd van de private concessiehouder van de spoorlijn, Northern Diabolo. Concrete cijfers worden niet vrijgegeven.

"De vooropgestelde reizigersvolumes worden vooralsnog niet gehaald", luidt het bij Northern Diabolo. Ook spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spoorwegmaatschappij NMBS willen geen concrete cijfers kwijt.

Volgens Brussels Airport stabiliseert het aantal reizigers dat de trein naar de luchthaven neemt, op 3,6 miljoen per jaar of 19 procent van alle passagiers van de luchthaven, "terwijl het toch fors zou moeten groeien". Vanuit Leuven zouden zelfs minder mensen per spoor naar de luchthaven gaan.

De Diabolo-verbinding, waarmee de reistijd tussen Antwerpen en de luchthaven gehalveerd werd tot een half uur, kostte 678 miljoen euro. Ze vormde de eerste publiek-private samenwerking van de Belgische spoorwegen. Reizigers die vanuit Antwerpen en andere steden de trein nemen naar de luchthaven moeten een toeslag betalen van 4,40 euro.

Belga
Foto Belga