Patrick Janssens op kieslijst? "Ik sluit niets uit"

Staat voormalig Antwerps burgemeester Patrick Janssens volgend jaar op de sp.a-kieslijst? Dat hoopt toch Kathleen Van Brempt, voorzitster van het lijstvormingscomité. “Als ik het doe, zal het zeker niet op een zichtbare plek zijn”, reageert Janssens.

ikerremans

Van Brempt is volop bezig met verkennende gesprekken over de lijst voor de Vlaamse en federale verkiezingen in 2014. Zij hoopt nu dat Janssens niet helemaal gebroken heeft met de actieve politiek. “Het enige wat ik aan Patrick vraag, is dat hij onze kieslijst wil steunen”, zegt Van Brempt. "Het is niet zo dat we voor hem een prominente plek in gedachten hebben."

Lees ook: Van Brempt: "Hoop dat Patrick Janssens op kieslijst staat"

'Geen zichtbare rol'

Janssens sluit daadwerkelijk niets uit, maar zegt dat zijn hoofd er nu niet naar staat om zich in een kiescampagne te werpen. “Ik heb de indruk dat men binnen sp.a vindt dat mij op de lijst zetten een interssante piste is, maar daar mag je verder niet te snel conclusies aan verbinden”, zegt Janssens.

“Kathleen Van Brempt is volop een reeks zaken aan het aftoetsen voor de kieslijst. Ik ben altijd bereid om hierover te praten. Je mag natuurlijk nooit iets voor 100 procent uitsluiten, maar ga er niet te snel vanuit dat ik een rol zal spelen. Ik zal mij dienstbaar opstellen, maar ik zal zeker geen zichtbare rol opnemen.”

Sacha Van Wiele Foto Bert Hulselmans

Meer over Patrick Janssens