Twee jaar cel voor sterfhuisconstructie met muziekinstrumenten

Print
Twee jaar cel voor sterfhuisconstructie met muziekinstrumenten

Twee jaar cel voor sterfhuisconstructie met muziekinstrumenten

Hasselt - De 54-jarige bedrijfsdirecteur Johannes E., zonder gekend adres, is woensdag door de Hasseltse correctionele rechtbank bij verstek tot 2 jaar cel, een boete van 2.750 euro en een handelsverbod van 10 jaar veroordeeld wegens gesjoemel met een muziekinstrumentenhandel, die op de fles is gegaan. Zijn onmiddellijke aanhouding werd bevolen.

De rechtbank van koophandel in Luik verklaarde de vennootschap in februari 2011 failliet, want de man had via valsheid in geschriften het adres van de maatschappelijke zetel verplaatst van Hasselt naar Luik.

De man had in feite een sterfhuisconstructie opgericht om zo een lege doos achter te laten voor de schuldeisers. Hij verduisterde activa van de vennootschap, waarmee het slecht ging. Hij liet muziekinstrumenten, die in Hasselt gestockeerd waren in de winkel, gewoon verdwijnen. De curator vond niets terug. Op het adres in Luik werd een leeg pand aangetroffen, waarvoor de huur niet betaald werd.

De man verleende geen medewerking aan de curator en van een correcte boekhouding werd ook niets teruggevonden. Het hof van beroep in Antwerpen had hem al in het verleden wegens oplichting tot 1 jaar cel veroordeeld.

Belga, Archieffoto

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio