Ryanair wil vanaf februari dagelijks 10 verbindingen vanuit Zaventem

Het is Ryanair menens met de plannen om van Brussels Airport hun tweede thuisbasis te maken in ons land. Nadat de Ierse lagekostenmaatschappij gisteren aankondigde dat het vluchten gaat organiseren tussen Zaventem en Rome, zegt het nu dat het vanaf februari 2014 tien verbindingen wil realseren, goed voor 1,5 miljoen passagiers per jaar.

fvranckx

Ryanair wil vanaf februari dagelijks vanuit Zaventem vliegen naar Alicante, Barcelona, Ibiza, Lissabon, Málaga, Palma, Porto, Rome, Valencia en Venetië. Tien nieuwe routes dus, en daarvoor worden vier nieuwe vliegtuigen ingezet.

"Charleroi blijft de grootste"

Ryanair-topman Michael O'Leary mikt tijdens het eerste jaar op 1,5 miljoen passagiers. Zaventem wordt de 62e basis voor Ryanair. De topman benadrukt dat Charleroi evenwel de grootste basis van de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij is en zal blijven in het noorden van Europa. Ryanair wil groeien in Zaventem, maar ook verder in Charleroi, zo luidt het.

"Brussels Airport krijgt haar eerste echte low fare maatschappij", aldus O'Leary, die naar eigen zeggen woensdagochtend pas voor het eerst contact had met Brussels Airport. De luchthaven is volgens O'Leary "zeer opgetogen" met het nieuws.

Ryanair heeft de nodige slots op Brussels Airport nog niet binnen, maar O'Leary verzekert dat dit geen enkel probleem vormt. "Er zijn slots genoeg in Zaventem, die luchthaven is half leeg."

De prijzen voor Zaventem zullen bij Ryanair hoger liggen dan voor Charleroi. "Maar onze prijzen zullen maar half zo hoog zijn dan die bij Brussels Airlines. En als zij verlagen, dan zullen wij volgen", aldus O'Leary. Donderdag zal Ryanair de prijzen voor haar Zaventem-vluchten al online zetten.

Om de komst naar Brussels Airport te vieren biedt de maatschappij 100.000 Europese vluchten aan vanaf 15,99 euro, te boeken via de website tot donderdag middernacht.

Lees ook: Brussels Airport zit niet te wachten op komst Ryanair Ryanair gaat ook op Zaventem vliegen

FiVr/Belga, Archieffoto PN