Zaterdag Limbomania: kandidaat 2 Piquet

Print
Zaterdag is de grote finale van Limbomania 2013. Wij stellen u hier elke dag de kandidaten voor in woord, beeld en muziek. Nummer twee in de rij is Piquet, de band rond Lien Moris en haar ontdeugende teksten.

Wie?
Lien Moris komt uit Bilzen en schrijft lichtjes aangebrande, Nederlandstalige teksten. Ook al een studente van de PHL Music dus qua aanwezigheid in de finale heeft die school zijn nut al bewezen. Mixt indie en kleinkunst en verdient een plaats in de Nederlandstalige sien. Ze zingt trouwens twee keer in de finale. Eén keer als backingzangeres voor Claudia Guarraci.

Wat schreef onze recensent tijdens de eerste voorronde in Zutendaal?
Laïs zonder inlegkruis, fellatio zonder de tanden te poetsen: wij vallen wel voor de rechtvoorderaaps-heid van Piquetfrontvrouw Lien Moris - ze mag ons altijd bellen voor een gezellig etentje (niet op donderdagen, en bij voorkeur Oosterse gerechten) - maar haar nogal zeurderige, nasale stem en weinig opwindende zanglijnen droegen niet bij tot het welslagen van het concert. De combinatie tussen indierock en klamme kleinkunst leek bij momenten te gaan werken, maar pakte uiteindelijk te weinig verf, waardoor de huidplooien van de muziekgeschiedenis naar alle waarschijnlijkheid ooit het eindstation zullen worden."

Ga hier naar het Limbolinkprofiel van Piquet.

Foto Eric SEFTON

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio