Verenigingen willen dat regering belofte over BTW-aanpassing nakomt

De Federatie Sociaal-Cultureel Werk, de koepel van tientallen grote verenigingen - van 11.11.11 en Bond Beter Leefmilieu tot Gezinsbond en vakbonden - lanceert een opmerkelijke open brief met een duidelijke eis voor de federale regering. De verenigingen willen dat de regering haar belofte nakomt om de BTW-plichtige ondergens te verhogen van 5.580 euro naar 25.000 euro. Dat meldt De Zondag.

ikerremans

"In België zijn verenigingen en vrijwilligerswerkingen niet BTW-plichtig als ze een jaaromzet boeken die lager ligt dan 5.580 euro. Dat deze grens veel te laag ligt en dus de rompslomp voor vele verenigingen te groot is, daar was begin dit jaar iedereen het over eens. En dus vroeg de federale regering aan de Europese Commissie om dit grensbedrag te mogen optrekken tot 25.000 euro", zo wordt in de open brief uitgelegd.

De regering had de verenigingen intussen laten weten dat de Europese Commissie instemt met de verhoging van het bedrag, maar de federale regering zelf voerde de belofte niet uit. De open brief wil de regering hierover aan de oren trekken.

Volgens De Zondag bevestigt minister van Financiën Koen Geens (CD&V) dat er nog geen definitieve beslissing is genomen en dat het wachten blijft op het akkoord van de andere ministers. "Het dossier zal herbekeken worden op het relanceoverleg met de gewesten op 27 november", zo zegt de woordvoerder van minister Geens in De Zondag.

Foto Belga: Koen Geens

Meer over Koen Geens