Sofie Dumont: "Ik heb me lang genoeg opgejaagd wild gevoeld"

2013 was voor televisiechef Sofie Dumont (39) het jaar van de grote ommekeer. Ze beviel van haar dochtertje Grace Lio Summer, stapte in het huwelijksbootje met haar manager Wim en verliet na twaalf jaar haar restaurant Les Eleveurs om eindelijk te doen wat zíj wil. Zónder stress. Een eigen bier op de markt brengen is daar één voorbeeld van. Maar ook op tv gaat Sofie geen uitdaging uit de weg. Vanaf 2 december leren we haar kennen als zangeres in ‘Stars For Life’ op Eén.

fvranckx

"Vroeger voelde ik me soms als opgejaagd wild, maar daar heb ik geen zin meer in", vertelt ze. "Ik denk dat mijn telefoon vandaag wel vijftig keer gerinkeld heeft, maar ik vertik het om op te nemen want ik maak nu tijd voor jou.”

Haar pop-up restaurant in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek is ook een groot succes. "Alle plekjes waren in geen tijd volgeboekt. Ik heb plaats voor 320 personen in die maand, maar op twee dagen tijd heb ik driedubbel zoveel aanvragen gekregen. Wel vervelend om meer ‘nee’ dan ‘ja’ te moeten zeggen, dus brei ik er in 2014 een vervolg aan. Het is een droom dat ik dit kan doen, op m’n eigen manier. Ik doe, geef en zeg wat ik wil, héérlijk! En bovendien heb ik meer tijd voor mijn dochter Grace.”

Lees het volledige interview met Sofie Dumont in uw weekendkrant.

SvS, Foto VMMa