Werkneemster van Bornemse schoenenwinkel verzint brutale overval

Een overval die op 14 oktober zou hebben plaatsgevonden in een filiaal van Shoe Discount in Bornem, blijkt volledig verzonnen te zijn geweest door een werkneemster van de winkel. Dat meldt het parket van Mechelen dinsdag in een persbericht.

drombouts

De 21-jarige bediende had beweerd dat ze na sluitingstijd was overvallen door twee gemaskerde mannen toen ze net het geld uit de kassa aan het tellen was. In de loop van het onderzoek viel de vrouw echter door de mand en bleek dat ze het geld zelf had weggenomen. Dat zou ze gedaan hebben op vraag van haar vriend.

De werkneemster had aanvankelijk verklaard dat twee gemaskerde mannen de winkel waren binnengekomen en het geld uit de kassa, zowat 6.000 euro, hadden opgeëist. Zelf zou ze daarbij een klap van een helm hebben gekregen. Na de feiten zouden de overvallers met de noorderzon verdwenen zijn.

Uit camerabeelden van een winkel die tegenover de schoenenwinkel gelegen is, bleek in de loop van het onderzoek echter dat er helemaal niemand de winkel was binnen- of buitengegaan rond het uur van de zogenaamde overval. Bovendien was het niet eens de taak van de vrouw om het geld in de kassa te tellen. Uiteindelijk moest ze tijdens een verhoor dan ook toegeven dat ze het verhaal had verzonnen.

De werkneemster zou het geld zelf hebben meegenomen op vraag van haar eveneens 21-jarige vriend. Beiden werden aangehouden, de vriend zit intussen nog steeds in de cel.

Beeld Google Street View

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer