thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Concertfotografen bekroond op Jazz Bilzen Awards (album)

Zaterdagavond werden in de Kimpel van Bilzen, de Jazz Bilzen Awards uitgereikt. Met deze wedstrijd, wil de gemeente waar tussen 1965 en 1981 het moederfestival van alle Vlaamse zomerfestivals plaatsvond, de beste rockfoto's van het afgelopen jaar bekronen. De prijsuitreiking van deze tweede editie, werd ingeleid door Zaki. Uiteindelijk werden in zowel de categorie professionele- als amateur-fotografen, de beste kiekjesmakers, die de edele kunst van de concertfotografie meedragen, op een voetstuk geplaatst.

mceulemans

Sinds vorig jaar lijkt het er steeds sterker op, dat de Jazz Bilzen Awards dé referentie kan gaan genoemd worden voor pop- en rockfotografie in Vlaanderen. In totaal werd de jury bedolven onder honderden foto's ingezonden door 47 professionele fotografen en bijna 3000 foto's van amateur-fotografen. De voorselectie gebeurde door een kennerscollectief: Ayco Duyster, Alex Vanhee, Isolde Lasoen, Marco Mertens en Koen Mortier.

Keuze snel gemaakt

Voorzitter Carl De Keyzer was duidelijk: "De uiteindelijke top 3 was in 15 minuten beklonken. Het juryverdict was unaniem. We hebben gekozen voor artistieke fotoreeksen die een eigenzinnige kijk geven op het rockgebeuren. Niet zozeer de pure concertfotografie, maar foto's die een eigenzinnige stijl uitstraalden, wisten ons te overtuigen. Beelden die sfeer en omgeving uitademen en geen platgetreden opgedrongen artiestenkiekjes." Bij de professionelen ging Stefaan Temmerman (24) uit Ternat, aan de haal met de eerste prijs en 5000 euro aan prijzengeld.

Bij de amateurs griste Gert Swillens (45) uit Herzele, de eerste plaats weg. De jury benadrukte de hoge kwaliteit van alle ingezonden werken. De feestelijke avond werd in pure Jazz Bilzen stijl afgesloten, waarbij Jean Blaute en Eric Melaerts een ultieme Jazz Bilzen tributeband samenstelden, met onder andere T.C. Matic-legende Jean-Marie Aerts op gitaar, bassist Evert Verhees, Marc Bonne op drums en saxofonist Dieter Limbourg. Op het podium gaven bovendien Roland Van Campenhout, Paul Michiels, Mauro Pawlowski en de Bilzerse Lien Moris het beste van zichzelf in een wisselende krachtige rock 'n roll beleving.

De winnende foto van Stefaan Temmerman

De winnende foto van Gert Swillens

Meer info op www.jazzbilzenawards.be.

JoGe, foto JoGe

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio