thumbnail: null
thumbnail: null

Tips: trendy pop-up shops & restaurants

Deze maand poppen er massaal veel tijdelijke winkels en restaurants uit de grond. Allemaal willen ze maar één ding: in het oog springen bij de hippe consument. Wij leiden je doorheen het grote aanbod. Shop till you pop!

wverhaert

Stories in the City

Waar: In de binnenstad van Hasselt Wanneer: Tot 31 december Wat: Hasselt als één grote conceptstore.

'Stories in the City' is een stadsroute van pop-upshops en tentoonstellingen op onverwachte plekken. Jonge designers, grafische talenten, topfotografen en bloggers zakken af naar de binnenstad om hun favoriete plekjes te verklappen. Resultaat is een origineel parcours dat zowel de verwende shopper als de veeleisende cultuurliefhebber kan bekoren.

www.storiesinthecity.be

De Vitrine

Waar: La Brugeoise in Brugge Wanneer: Dit weekend Wat: Een hip pop-up winkelcentrum dat zijn succes al meermaals heeft bewezen.

In De Vitrine kan je dit weekend volop uit de bol gaan bij 75 originele winkels, web­winkels en ontwerpers. Kerstshopping op een dienblaadje, dus. De Vitrine vindt twee keer per jaar plaats in La Brugeoise, een prachtig industrieel pand uit de vorige eeuw. Aanrader!

www.devitrine.com

Lo By Wout Bru

Waar: Op Linkeroever in Antwerpen Wanneer: Vanaf 27 november, vijf maanden lang Wat: Wout Bru opent een winters pop-uprestaurant, zijn tweede alweer.

De topchef verlaat tijdelijk zijn restaurant Chez Bru in het Zuid-Franse Eygalières, om op de Antwerpse Linkeroever te gaan kokkerellen. LO, uitgesproken als l'eau en simpelweg de afkorting voor Linkeroever, belooft een hoogstaand culinair menu met Peruviaanse en Japanse invloeden. In de ginbar boven het restaurant kunnen de bezoekers genieten van exclusieve gins en het fraaie uitzicht op de Schelde.

www.lobywoutbru.be

Zalando

Waar: Léon Lepagestraat 2 in Brussel Wanneer: Op 22 en 23 november Wat: De bekende webwinkel Zalando gaat één weekend offline en lanceert een pop-upstore in hartje Brussel.

De winkel zal volledig in het teken staan van het feestseizoen. Je kan er kleding, schoenen, woonartikelen en geschenken kopen. Zalando hoopt via de fysieke shop zijn klanten vooral te overtuigen van het gemak van online winkelen.

www.zalando.be

LN Pop

Waar: Volk­straat 66 in Antwerpen Wanneer: Van 2 november tot 30 december Wat: Een pop-up met de hipste mutsen, sjaals en andere wollen accessoires.

De Belgische ontwerpster Ellen Kegels begon op jonge leeftijd met het ontwerpen en produceren van gebreide mutsen en sjaals. De knitwear van LN Beanies en LN Andes (met luxueuze alpaca-wol) werd meteen een succes, en nu vind je haar uitgebreide collectie ook terug in deze Antwerpse pop-upshop. Het ideale moment om je kerstlijst netjes af te werken.

www.lnbeanies.com www.lnandes.com

The C Experience

Waar: De IT-Tower in Brussel (Louizalaan) Wanneer: Van 12 november tot 12 februari Wat: Lunchen of dineren tussen de sterren.

The C Experience is een glazen restaurant op het dak van de Brusselse IT Tower. Op meer dan 100 meter hoogte eet je wat Belgische en internationale sterrenchefs jou voorschotelen. De ruimte is beperkt tot 24 tafelgasten. Die exclusiviteit heeft zijn prijs: reken op minstens 267 euro per persoon.

www.the-c-experience.com

The Plantshop

Waar: Vlasmarkt 30 in Antwerpen Wanneer: Van 21 november tot 28 december Wat: Webwinkel Baroness O. en modeontwerpster Sofie Claes poppen samen tot in het oneindige.

This is not another pop-up, The Plantshop biedt meer. Een hele maand kan je hier design snuisteren, een boekje lezen, een kop koffie drinken of gewoon kamerplanten shoppen. Op donderdagavond kan je er een hapje eten in het tijdelijke restaurant. "Met The Plantshop willen we aantonen dat het traditionele pop-upconcept ondertussen achterhaald is en dat de tijd rijp is voor een nieuwe generatie pop-ups", aldus Anne van Baroness O.

www.baronesso.com www.wolfbysofieclaes.com

Metro

Niet te missen