Vrees voor oorlog tussen motorbendes na aanslag op clublokaal Hells Angels

De aanslag op het lokaal van de Hells Angels in Zwijndrecht was geen verrassing. Niet voor de gespecialiseerde cel Highsider van de federale politie, maar ook niet voor de bendeleden zelf. Antwerpen was jarenlang van de Hells Angels. Met de komst van Satudarah en No Surrender ligt de territoriumstrijd weer helemaal open. Politiediensten vrezen dat wraak niet zal uitblijven.

drombouts

Lees ook: Clublokaal Hells Angels uitgebrand

Aan het clublokaal van de Hells Angels, bij het militair domein op de Krijgsbaan in Zwijndrecht, was het donderdagmiddag een komen en gaan van de bendeleden. Zelfs vanuit Nederland kwamen 'brothers' - want zo noemen ze elkaar - de schade opmeten en overleggen hoe het nu verder moet.

Leden van motorbendes, maar vooral Hells Angels, praten nooit met de media. Donderdag wel. Al was het kort. "De verzekering moet nog langskomen, dus het is moeilijk om nu al in te schatten hoe groot de schade is." Langs buiten gezien is de schade aan Clubhouse 81 (H is de achtste letter van het alfabet, 1 staat voor de A van Hell's Angels) alleszins vrij groot.

Verantwoordelijkheid

De aanwezige leden werden woensdagnacht met een smoes weggelokt naar een andere plaats. Daar vernamen ze dat hun clublokaal in lichterlaaie stond. Een incident, vorige week in Brasschaat, zou mogelijk de aanleiding geweest zijn.

Volgens sympathisanten van de Hells Angels wordt vooral in de richting van No Surrender gekeken en wordt zelfs een naam van een bendelid genoemd.

Wraak

Politie en gerecht zijn op hun hoede voor wraakacties. Antwerpen wordt in het milieu van de motorbendes aangezien als territorium van de Hells Angels. Zij tolereren geen concurrentie van anderen.

Maar ondertussen zijn Satudarah en No Surrender er bij gekomen. Die laatste bende zou vooral gerekruteerd hebben bij Hells Angels die uit ontevredenheid zijn opgestapt. En dan zijn er nog de Outlaws, de eeuwige rivalen.

TG / SARE

Foto

GvA

Meer over Zwijndrecht