Prinses Astrid geeft startschot van onderzoek naar diabetes aan UHasselt

Uitgerekend op de Werelddiabetesdag heeft prinses Astrid donderdag in Diepenbeek het startschot gegeven voor een nieuw Vlaams onderzoeksproject over diabetes.

tmas

Prinses Astrid bracht in de voormiddag een bezoek aan het Rehabilitation Research Center (REVAL) van de Universiteit Hasselt. De aanleiding hiervoor is de toekenning van 20.000 euro door de Koning Boudewijnstichting aan een onderzoeksproject rond de behandeling van diabetes. Dankzij deze financiering zal worden nagegaan of fysieke trainingen voor diabetespatiënten type 2 beter nuchter, dan wel met voeding kunnen gebeuren. Er zal aan de UHasselt tevens worden onderzocht hoe de suikerspiegel onder invloed van de sportprestaties onder controle kan gehouden worden.

Het bezoek van prinses Astrid vormde het officiële startschot van dit diabetesonderzoek. De prinses maakte kennis met het project en sprak met de onderzoekers. Ze maakte ook tijd vrij om te praten met de deelnemende patiënten.

"Dit bezoek geeft ons een extra stimulans om verder te blijven zoeken naar de meest effectieve behandelstrategie voor diabetes type 2", zegt prof. dr. Dominique Hansen van de REVAL-onderzoeksgroep. "Het startschot door prinses Astrid komt overigens op geen beter symbolisch moment, aangezien we net vandaag de Werelddiabetesdag vieren."

Belga, Foto TVG

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer