thumbnail: null
thumbnail: null

Clublokaal Hells Angels uitgebrand

Aan de Krijgsbaan in Zwijndrecht heeft in de nacht van woensdag op donderdag een uitslaande brand gewoed in het clublokaal van de beruchte motorbende Hells Angels. Er vielen geen gewonden, de brand zou zijn aangestoken. Dat zegt het parket van Antwerpen.

dvansant

De brand ontstond omstreeks kwart na drie aan een bestelwagen die naast het gebouw geparkeerd stond en sloeg daar vervolgens op over. De brandweer had alle moeite om het vuur onder controle te krijgen, aangezien ze bijzonder omzichtig te werk moest gaan. De vrees bestond immers dat er zich in het lokaal wapens en munitie zouden bevinden, wat voor ontploffingsgevaar zou kunnen zorgen. Er werd ook een gasfles aangetroffen tussen de bestelwagen en het pand. De kraan daarvan was geopend en de fles was leeggelopen.

Uiteindelijk zouden er zich geen dergelijke incidenten hebben voorgedaan, maar de schade aan het gebouw is wel groot. Volgens de eerste aanwijzingen van het onderzoek gaat het om kwaad opzet. De verdere communicatie daarover zal door het Antwerpse parket gebeuren.

Meer over Zwijndrecht