thumbnail: null
thumbnail: null

Truienaar licht Nederlands dorp op voor 30.000 euro

Het Nederlandse tv-programma ‘Tros Opgelicht’ heeft dinsdagavond een vernietigend portret gebracht van Steve G. (36), een oplichter uit Sint-Truiden. Steve G. begon in 2012 met een vriend een antiekwinkeltje in het Noord-Hollandse dorpje Groet, maar lichtte daar minstens vijftien mensen op voor in totaal zo’n 30.000 euro.

fvranckx

“Al van in het begin kwamen Steve en zijn vriend met uitvluchten om de huur niet te moeten betalen”, Elisabeth Ens, eigenares van het pand waar de antiekwinkel was. “Toen ik enkele maanden later naar Afrika vertrok, onderhield mijn schoonzoon mijn financiële zaken. Steve heeft toen aan mijn schoonzoon uittreksels getoond waaruit moest blijken dat hij in de tussentijd de huur aan mij had gestort. Maar die uittreksels bleken achteraf vals.”

“In mei van dit jaar hing er plots een briefje op de deur van Steve dat hij voor enkele dagen met vakantie was in België”, zegt Ens. “Maar die zogezegde tijdelijke sluiting van de winkel heeft hij gebruikt om alle waardevolle spullen van de dorpsbewoners weg te halen. Op 8 juni zou de winkel opnieuw openen, maar we hebben Steve, die ondertussen gebroken had met zijn vriend, nooit teruggezien. Hij heeft bij mij nog een rekening van 8.000 euro, waarvan 5.000 euro achterstallige huur, openstaan.”

De dorpsbewoners van Groet, die mee in de zaak van Steve G. waren gestapt, zijn in totaal voor zo’n 30.000 euro opgelicht.

Lees het volledige verhaal vandaag in Het Belang van Limburg.

Herbekijk de reportage op www.opgelicht.nl.

KSn

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio