Oudste Limburger viert 106 jaar in Bokrijk (album)

“Dat ik dit nog mag meemaken”, glunderde Tonia Nouwens gisteren toen ze een taart met 106 kaarsjes geserveerd kreeg in Bokrijk. Een beetje overdonderd, met een stiekeme vinger snoepend van de slagroom en vooral heel dankbaar genoot de oudste Limburger van haar verjaardagfeest in Bokrijk.

fvranckx

“Ik hoop dat ik hier niet voor de laatste keer kom”, klonk het kordaat, waarop ze meteen een abonnement op Bokrijk beloofd kreeg.

“Ik wil nog 7 of 8 jaar leven. Maar daarover beslist Onze Lieve Heer”, zei Tonia, zelf een uitgetreden kloosterzuster. “Maar ik ben wel gelukkig in het klooster geweest. Ook al was ik verliefd op Cees. Maar ik heb de Heer laten beslissen: bij valavond ging ik Cees opwachten langs het pad waar hij moest passeren. Als hij me zou zien, zou ik met hem trouwen. Nog diezelfde avond, want ik kon niet wachten (lacht). Maar hij is me voorbijgegaan, de Heer had anders beslist.”

“Hoe ik zo oud geworden ben? Als ontbijt een rauw ei met een appelsien en vooral hard werken”, beschreef ze, bijgestaan door haar vroegere buren Herman en Hildegard.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

Bekijk ook de reportage van TVL:

CV, Foto TVG

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio