Directeur PXL: "Onze examens zijn belangrijker dan voetbal"

Print
Directeur PXL: "Onze examens zijn belangrijker dan voetbal"

Directeur PXL: Onze examens zijn belangrijker dan voetbal

De Antwerpse Thomas More Hogeschool houdt bij het opstellen van zijn examenregeling in de zomer van 2014 rekening met het speelschema van de Rode Duivels op het WK. De Limburgse hogescholen zijn verdeeld over dat initiatief. De KHlim laat de studenten meebeslissen over de examenroosters. De PXL en de UHasselt zijn niet geneigd het voorbeeld van Thomas More te volgen.

“Zo heb je elk jaar wel iets. Wij hebben in het verleden niets veranderd, en nu gaan we ook niet letten op een voetbalwedstrijd”, zegt Koen Santermans, communicatieverantwoordelijke bij de UHasselt. “Er zijn ook geen fabrieken die een vrije dag geven aan werknemers omdat de Rode Duivels hebben gespeeld”, reageert algemeen directeur Ben Lambrechts van de PXL. “Onze examens zijn belangrijker dan voetbal.”

Bij de KHLim leggen ze de verantwoordelijkheid bij de studenten. “Ze kunnen zelf mee bepalen of ze de dag na de wedstrijd vrij hebben via de studentenraad van hun departement. Kiezen ze voor een vrije dag na een Duivelsmatch, dan moeten ze natuurlijk wel beseffen dat hun schema op de andere dagen drukker wordt."

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.
HA/KMa, Foto TVG


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio