Mediahuis wil 205 mensen ontslaan

Het Mediahuis, waarin Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, De Standaard en Het Nieuwsblad hun krachten bundelen, wil 205 banen schrappen. Dat maakt de nieuwe onderneming bekend na de bijzondere ondernemingsraad die deze ochtend in Antwerpen plaats vond.

jrosquin

De vier nieuwsmerken die hun activiteiten bundelen, blijven bestaan en worden uitgebouwd op basis van hun sterkte. Daarvoor wordt wel grondig gereorganiseerd. Zo komt de hoofdzetel in Antwerpen, waar Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen intensief gaan samenwerken. Het Belang van Limburg blijft in Hasselt en maakt mee gebruik van deze synergie. De Standaard blijft in Groot-Bijgaarden. De ondersteunende diensten komen ook in Antwerpen.

Over alle diensten heen wil de nieuwe directie 205 banen schrappen, ofwel 20 procent van het huidige personeelsbestand. Met de bijzondere ondernemingsraad van vandaag starten ook de onderhandelingen met de vakbonden, die kaderen in de wet-Renault. De nieuwe ceo van het Mediahuis, Gert Ysebaert, informeert vandaag het personeel op de verschillende vestigingen.

Lees de integrale mededeling van de directie in dit pdf-document.

Lees ook: Directie Mediahuis bereid werknemers flexibel te laten werken Vakbonden Mediahuis willen ontslagen "tot minimum beperken" "Impact beslissing Mediahuis is groter dan verwacht" "Meer journalisten dan ooit in Antwerpen"

PH