Wie is Rocco Granata?

Print
Wie is Rocco Granata?

Wie is Rocco Granata?

Rocco Granata werd geboren in Figline Vegliaturo op 16 augustus 1938. Zijn vader Salvatore kwam in de mijnen in Limburg werken, een jaar later volgden moeder Ida, Rocco en zijn zus Wanda.

Rocco groeide op in Waterschei, na zijn zevende schooljaar ging hij op leercontract in een garage. Als tiener had hij al een eigen orkest: The International Quintet. De grote doorbraak kwam er op 20 jaar met Marina: een b-nummer dat hij snel bij elkaar had gepend. Miljoenen exemplaren zijn er van het nummer verkocht. In 1989, samen met de Confetti’s, bracht hij ook een new beat-versie uit. Zelfs president Kennedy zou Marina kunnen fluiten.

De eerste ‘Marina-film’ kwam uit in Duitsland in 1960. Met Rex Gildo en Rocco zelf. Stijn Coninx verfilmde in 2013 de jeugdjaren van Granata, gebaseerd op zijn autobiografie.

Granata begon ook zijn eigen platenmaatschappij Cardinal Records, met artiesten als Marva, Miel Cools en Will Ferdy. Hij ontdekte ook Sarah Bettens.

In 2010 onderging hij een succesvolle hartoperatie. Samen met zijn vrouw Rosie woont hij in Kapellen. Zoon Sammy en dochter Jessica hebben samen voor 5 kleinkinderen gezorgd.

Foto BHul: Rocco in zijn geboortedorp Figline Vegliaturo.