Slip tegen aanranding binnenkort te koop? (video)

Print
Een blind date, een avondjogging, op reis als vrouw alleen. “Er zijn situaties die je bang kunnen maken om aangerand te worden”, luidt het bij AR Wear. Daarom is de firma op zoek naar investeerders om haar antiverkrachtingsbroekjes op de markt te brengen.

AR Wear (Anti Rape Wear) ontwierp onderbroekjes, sportbroekjes en shorts die het een verkrachter moeilijk moeten maken, ook als het slachtoffer zelf geen weerstand kan bieden omdat ze bijvoorbeeld gedrogeerd is of dronken.

“Omdat we geen enkel materiaal hebben gevonden dat aan die eis voldoet, hebben we een speciale skeletachtige structuur gebruikt die het kledingstuk sterker maakt, maar toch zacht en ergonomisch houdt”, klinkt het. “De taille, dijen en het centrale deel zijn beschermd met banden die niet door te knippen of snijden zijn. Als je de taille op jouw maat aanpast en het sluit met het unieke slotje, kan de broek niet meer omlaag.” Alleen zelf kun je het slotje weer openen.

Is er een markt voor de antiverkrachtingsbroekjes? Dat gaat AR Wear nu na door investeerders te zoeken via crowdfunding, zeg maar lenen bij gewone mensen. De firma heeft enkele prototypes klaar en wil via het crowdfundingplatform indiegogo tegen juli 2014 met de echte productie starten, tenminste als er genoeg geld verzameld wordt. Tot nu toe staat de teller op 6419 dollar (4753 euro). Het doel is om tegen 22 november 50.000 dollar (37.000 euro) te hebben. Dat wordt dus moeilijk.

In ons land worden elke dag bijna drie verkrachtingen geregistreerd. Maar de meeste vrouwen stappen niet naar de politie.

Sylvia Mariën

Bekijk het promofilmpje: