Nicola Philippaerts beste ruiter van CSI-W-jumping Lexington

Print
Nicola Philippaerts beste ruiter van CSI-W-jumping Lexington

Nicola Philippaerts beste ruiter van CSI-W-jumping Lexington

Nicola Philippaerts (Cortez) eindigde zondag tweede in de wereldbeker van Lexington (Kentucky). Omdat hij zaterdag in een andere proef met Carlito ook al op de tweede plaats eindigde, werd de 20-jarige Belg uitgeroepen tot beste ruiter van de meeting, wat hem een leasecontract van een jaar opleverde om in de Verenigde Staten een Audi Q7 te besturen.

"Aanvankelijk leek het niet zo'n moeilijk parkoers maar achteraf bekeken was het best moeilijk" blikte Nicola Philippaerts terug op zijn glansprestatie. "Het feit dat slechts vier rijders van de achtendertig erin slagen om foutloos te blijven, zegt veel. In de barrage kwam ik als derde aan de beurt. Ik had de eerste twee combinaties aan het werk gezien en wist dat ik snel moest zijn. Ik heb onderweg één galoppas te veel gemaakt, waardoor ik twee tienden te traag was voor een eerste wereldbekerzege."

Enerzijds ben ik ontgoocheld, anderzijds ben ik ook wel best fier. Je mag nooit terugkijken naar wat geweest is. Als ik sneller had gereden, had ik misschien een balk aangetikt. Wie zal het zeggen? Een tweede plaats op dergelijk parkoers is uitstekend. Cortez sprong goed. Ik hoop deze lijn door te trekken in de volgende wereldbekerwedstrijd in Toronto, zodat ik toch met de nodige wereldbekerpunten terugkeer naar België en daardoor later dit seizoen nog enkele selecties voor de wereldbeker kan verdienen."

Belga
Archieffoto