Nys pakt winst na spannende laatste ronde in Zonhoven

Print
Nys pakt winst na spannende laatste ronde in Zonhoven

Nys pakt winst na spannende laatste ronde in Zonhoven

Wereldkampioen Sven Nys (Crelan-Euphony) heeft zondag de Superprestige veldrijden in Zonhoven gewonnen, dat is de tweede Superprestige-manche van het seizoen.

De Kannibaal van Baal haalde het in de sprint van Niels Albert (BKCP-Powerplus) en pakte zo voor de vijfde keer in zijn carrière de bloemen in de zandcross van Zonhoven. Belgisch kampioen Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games), die de openingsmanche in Ruddervoorde won, mocht als derde mee het podium op. De Nederlander Lars van der Haar (Rabobank) werd vierde, Bart Aernouts vervolledigde de top vijf.

Ook dit jaar werd de wedstrijd in en rond de zandkuil van Zonhoven een spektakelstuk met aanvankelijk Vantornout en Van der Haar in de kijker. Nys en Albert moesten van ver terugkomen en dat deed de ene sneller dan de andere. Albert sloot met Aernouts in de derde van de tien ronden aan bij de twee nationale kampioenen. Nys reed in de zesde ronde Pauwels uit het wiel om naar de vier leiders te rijden bij wie Philipp Walsleben de plaats van Aernouts ingenomen had.

Daarna volgden vier ronden op het scherp van de snee waarin het tempo voor Walsleben te hoog lag. Van der Haar die met zijn krachten gewoekerd had, stond te voet in de voorlaatste ronde. De laatste ronde moest alles bepalen. Albert versnelde meteen. Nys nam zijn tijd om het kloofje te dichten en sloeg dan toe in de laatste honderden meters. In de stand neemt Nys de leiding over. Hij heeft één punt voorsprong op Vantornout en drie op Albert.

Belga
Foto Belga