Wesphael blijft elke betrokkenheid ontkennen bij dood echtgenote

Print
Wesphael blijft elke betrokkenheid ontkennen bij dood echtgenote

Wesphael blijft elke betrokkenheid ontkennen bij dood echtgenote

De Waalse politicus Bernard Wesphael, in Brugge in de cel, ontkent nog steeds elke betrokkenheid bij de dood van zijn vrouw. Dat heeft zijn advocaat, Steven Henderickx, zondagmiddag gezegd aan de zenders RTL TVI en RTBF.

Bij het buitengaan van de gevangenis, na een ontmoeting met zijn cliënt, bevestigde Henderickx dat Wesphael nog altijd blijft volhouden dat zijn echtgenote zelfmoord heeft gepleegd. De kranten van Sudpresse maakten zondag melding van nieuwe verklaringen van de verdachte, die zou hebben toegegeven dat er een ruzie voorafging aan de zelfmoord van zijn echtgenote. Wesphael zou dat gezegd hebben nadat de resultaten bekendgemaakt waren van de autopsie op het lichaam van het slachtoffer. Daarbij zijn sporen van wurging aangetroffen.

Schrammen

Wesphael zou gesproken hebben over een ruzie en een handgemeen. Dat moet de stemmen verklaren die de andere hotelgasten gehoord hebben, en ook de schrammen die Wesphael op zijn onderarmen opliep. Hij zou zich verweerd hebben en de echtgenote bij de hals gegrepen hebben, wat de wurgsporen zou kunnen verklaren.

"Mijn cliënt ontkent nieuwe verklaringen afgelegd te hebben", zegt zijn advocaat nu echter. "Hij heeft noch met de onderzoekers, noch met de onderzoeksrechter gesproken na de resultaten van de autopsie. Hij bevestigt dat hij niets te zien heeft met de dood van zijn vrouw." Wesphael heeft ook gevraagd aan zijn raadsman om niet meer met de pers te praten. "We moeten eerst het strafdossier en de resultaten van de autopsie bestuderen", aldus Henderickx.

Facebook

Wesphael werd opgesloten na de ontdekking van het lichaam van zijn vrouw in een hotel in Oostende. Volgens de politicus pleegde de vrouw zelfmoord door geneesmiddelen te nemen. Het toxicologisch onderzoek is nog aan de gang. Dinsdag verschijnt de verdachte voor de raadkamer in Brugge. Op de socialenetwerksite Facebook heeft zijn dochter ondertussen Wesphael openlijk gesteund. Haar vader zou volgens haar geen kwaad kunnen doen. Ze stelt ook dat hij "onvoorwaardelijk" van zijn echtgenote hield en dat dit ook wederzijds was.

Belga
Foto AFP