Michael Rasmussen dacht na Tour 2007 aan zelfmoord

Print
Michael Rasmussen dacht na Tour 2007 aan zelfmoord

Michael Rasmussen dacht na Tour 2007 aan zelfmoord

De Deense ex-wielrenner Michael Rasmussen heeft na zijn uitsluiting in de Ronde van Frankrijk in 2007 aan zelfmoord gedacht. Dat zei hij zaterdag in een interview met de Deense tv-zender DR1.

Zes jaar geleden werd Rasmussen door de ploegleiding van Rabobank uit de Tour gehaald toen hij in het geel reed, nadat hij had gelogen over zijn whereabouts tijdens de voorbereiding. De daaropvolgende nacht bestempelt Rasmussen als "de langste nacht in mijn leven".

Michael Rasmussen deed de laatste dagen veel stof opwaaien met zijn boek 'Gul feber' (Gele koorts, red), dat vanaf maandag in de winkelrekken ligt. In enkele fragmenten die woensdag in Deense media verschenen, beschuldigt hij onder meer de Canadees Ryder Hesjedal van dopinggebruik. De voormalige Giro-winnaar gaf intussen al toe meer dan tien jaar doping gebruikt te hebben.

Belga

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be