Bewoners en advocaten vragen Kir om dialoog

Print
Bewoners en advocaten vragen Kir om dialoog

Bewoners en advocaten vragen Kir om dialoog

De krakers die uit het Gésu-klooster in de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node zullen worden gezet, stappen zondagnamiddag met hun advocaten naar het gemeentenhuis. Ze willen er in dialoog gaan met burgemeester Emir Kir (PS), die nog op geen enkele uitnodiging tot overleg met de bewoners is ingegaan. Dat zeggen de advocaten.

De krakers en hun advocaten zijn het stilzwijgen van de burgemeester en de onzekerheid beu. Zaterdag brak Kir na drie dagen de stilte door de pers mee te delen dat de uitzetting uit het Gésu-klooster er hoe dan ook komt, maar dat er maatregelen genomen worden om de bewoners elders onder te brengen. Het is echter niet duidelijk wanneer de krakers uit het pand worden gezet, en voor ze een nieuw verblijf toegewezen krijgen moeten ze een identiteitscontrole ondergaan.

Met een deel van de krakers en een lijst met de namen van de bewoners trekken de advocaten daarom zondagnamiddag naar het gemeentehuis om Kir tot dialoog te dwingen. "Als hij niet komt opdagen, is dat nog eens een bewijs dat hij elke dialoog negeert", aldus de advocaten.

Belga