Franzy On Wheels helpt slachtoffers met motorongevallen

Print
Franzy On Wheels helpt slachtoffers met motorongevallen

Franzy On Wheels helpt slachtoffers met motorongevallen

Nieuwerkerken - Elf jaar geleden kreeg Frank V. (46) uit Nieuwerkerken een zwaar ongeval met zijn motor. Hoewel hij verlamd geraakte, rijdt hij nog altijd rond op zijn Spyder, een aangepaste motor mét rolstoel. “Die bracht weer geluk in mijn leven”, lacht hij. Met zijn vereniging ‘Franzy On Wheels’ wil hij andere slachtoffers van motorongevallen helpen.

“Opeens kon ik nooit meer een motor besturen. Tot ik de Spyder ontdekte.” De volledige naam van de motor is Can-Am Spyder. “Die van mij kocht ik drie jaar geleden, hij bracht opnieuw geluk in mijn leven.” De prijs van een Spyder is ongeveer 18.000 euro. De aangepaste motor heeft twee wielen vooraan en eentje vanachter. Aan de zijkant haakt Franzy zijn rolstoel vast.

Frank deelt zijn vreugde met de wereld via Facebook en YouTube, waarop hij beelden plaatst die hij opneemt tijdens motorritten. Op Facebook liet hij ook weten dat hij graag motorrijders wil helpen die hetzelfde meemaakten. Zijn vereniging staat nog niet volledig op poten, de acht voorlopige leden houden deze week hun eerste vergadering.

HA

Lees meer over Franzy On Wheels in uw weekendkrant.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio