Aantal Vlaamse starters met 6,4 procent gedaald

Print
Aantal Vlaamse starters met 6,4 procent gedaald

Aantal Vlaamse starters met 6,4 procent gedaald

Het aantal starters is tijdens de eerste negen maanden van 2013 met 6,4 procent afgenomen in Vlaanderen. In Wallonië (-0,07%) en Brussel (-0,2%) bleef het aantal starters daarentegen zowat op het niveau van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van handelsinformatiekantoor B-Information die zelfstandigenorganisatie NSZ zondag verspreidt.

Op Belgisch niveau was er op jaarbasis een daling met 3 procent tot 54.098 starters in de periode januari-september. Voor NSZ-voorzitster Christine Mattheeuws (foto) zijn de regionale verschillen "opmerkelijk"."In Brussel en Wallonië lijkt de ondernemingsgezindheid sinds het tweede kwartaal van dit jaar weer te groeien, terwijl de situatie in Vlaanderen erg slecht blijft. Er is dringend beleid nodig om meer Vlamingen tot het ondernemerschap aan te zetten", klinkt het in een persbericht.

NSZ juicht daarom wel toe dat de Vlaamse regering startersprojecten heeft laten uitwerken om startende ondernemers steunen. "Gezien de afname van het aantal nieuwe ondernemingen enkel in Vlaanderen een feit is, komen ondersteunende projecten geen dag te laat", dixit Mattheeuws. De Vlaming moet opnieuw tot ondernemen aangezet worden, klinkt het.

Belga