KRC Genk wint van Bergen en is nieuwe leider

Bergen - KRC Genk 2-3

jrosquin

Genk klimt minstens tot deze zondagmiddag op de leiderstroon. De Limburgers liepen tot 0-3 uit, maar betaalden in het laatste halfuur nog bibbergeld toen de rodelantaarndrager tot 2-3 terugvocht.

Herbeleef Bergen - KRC Genk van minuut tot minuut

Vorig seizoen organiseerden de mannen van Mario Been tegen Bergen tweemaal een schuttersfeest met liefst vijf treffers. Ditmaal werd het een eerder zuinige zege die in het slothalfuur nog een flinke deuk kreeg toen de thuisploeg haar gram haalde en Jarju en Arbitman de pil konden vergulden.

De eerste twee Genkse doelpunten kwamen wel makkelijk tot stand. Coach Janevski, zelf ooit een secure centrale verdediger, hamert er sinds zijn aankomst op de rangen te sluiten en geen domme doelpunten te slikken. De voormalige Macedonische bondscoach zal zich wel de haren hebben uitgerukt toen Gorius na amper drie minuten een inzenden van Camus voor de neus van zijn centrale verdedigers kon verlengen. De bezoekers zaten meteen in een zetel.

De ontmoeting tussen kop en staart kon weinig boeien, tot Werner de meubelen redde op een kanjer van Buffel. De lokale spionkop pakte ondertusssen uit met een van zijn strijdliederen omtrent de verhoopte verbouwingswerken van het stadion, een bewijs te meer dat het treffen geen hoge toppen scoorde. Net voor de pauze leek Jelle Vossen even op weg naar de verlossende treffer, maar de bedroevende Arsenalscore bleef toch op het bord.

De Henegouwers pakten na de rust opnieuw uit met vrij steriel breiwerk, Arbitman trapte de eerste waterkans hoog over doel alvorens Camus perfekt Vossen afzonderde. Even later verhoogde Camus op aangeven van Vossen de stand. e wedstrijd leek gespeeld tot Jarju zijn eerste treffer van dit seizoen versierde en Arbitman de aansluiting verwezenlijkte.

JVDL Foto: PN (doelpuntenmaker Fabien Camus)

BERGEN: Werner, Timmermans, Van Gijseghem, Sapina, Monteyne, Chatelle, Diandy, Ntambwe (59' Jarju), Angeli (59' Soumah), Matthys (73' De Belder), Arbitman. KRC GENK: Köteles, Anele, Kara, Koulibaly, Tshimanga, Buffel (64' Ojo), Kumordzi, Gorius, De Ceulaer (59' Limbombe), Camus, Vossen. Scheidsrechter: Johan Verbist Doelpunten: 3' Gorius 0-1, 51' Vossen 0-2, 54' Camus 0-3, 65' Jarju 1-3, 72' Arbitman 2-3. Gele kaarten: 40' Tshimanga, 89' Jarju.

Aangeboden door onze partners