Antwerp Giants winnen niet zonder moeite van Pepinster

Port of Antwerp Giants - Pepinster 74-63

jrosquin

Wilden de Port of Antwerp Giants aan de leiding blijven in de Ethiasleague moesten ze zaterdagavond winnen van Pepinster. En alhoewel de Walen bij de minder sterke ploegen gerekend worden liep dat alles behalve van een leien dakje. Met bommen van Amerikanen Dandridge en oude bekende Ralph Biggs bleven ze in het spoor van de thuisploeg (20-19 na het eerste kwart).

In het tweede kwart liepen de bezoekers ondanks bommen van Stewart(13p) en Donkor 30-36 weg. Frank Turner kon de schade beperken bij de rust met een 39-40 tussenscore.

Roel Moors en een driepunter van Mwema gaven een beetje Antwerpse ademruimte (49-42) maar het waren vooral de afscheidnemende Scott Thomas (wordt eerstdaags geopereerd aan de knie) en Jean Marc Mwema (10p) die voor een tienpuntenbonus zorgden na driekwart wedstrijd (57-47).

Twee driepunters van 'sterke Roel' later stond het even 63-49 en leken de Giants definitief op weg naar de zege, maar Les Pepins bleven aanklampen langs Dandridge(13p) en Libert(14p). (68-60) Een snelle Frank Turner(11p) hield het spel, samen met Roel Moors(17p) onder controle zodat de verdiende zege niet meer in gevaar kwam.

LUHE Archieffoto: VDB (Roel Moors)