Genk is de nieuwe leider, Zulte Waregem speelt gelijk in Mechelen

Racing Genk is voorlopig de nieuwe leider in de Jupiler Pro League. Genk ging winnen op het veld van Bergen, maar het werd nog spannend op het eind. Zulte Waregem moest zich tevreden stellen met een 2-2 gelijkspel bij KV Mechelen. Anderlecht lijkt zich te herstellen met een 3-1 zege tegen OH Leuven.

jrosquin

Bergen - Racing Genk 2-3

Racing Genk is voor minstens een dag de nieuwe leider in de vaderlandse competitie. De Genkenaars wonnen met sprekend gemakt van rode lantaarn Bergen. Gorius opende al na vier minuten de score voor de bezoekers. Kort na de rust hing Bergen helemaal in de touwen na snelle doelpunten van Vossen en Fabien Camus. 20 minuten voor tijd kwam de spanning even terug. Mustapha Jarju en een paar minuten later Arbitman zorgden voor de 2-3, maar Genk hield stand. Bergen blijft troosteloos laatste, Genk springt over Standard naar de eerste plaats, maar de Luikenaars spelen zondag nog.

KV Mechelen - Zulte Waregem 2-2

Exact twee minuten lang had KV Mechelen uitzicht op een zege. Joachim Van Damme bracht Malinwa op voorsprong, maar nauwelijks twee minuten later krulde Junior Malanda de bal heerlijk in doel. Diezelfde Malanda leek Mechelen tien minuten voor tijd helemaal in rouw onder te dompelen. Kort voor tijd haalde Duplus Mats Rits echter neer in de zestien meter. Seth De Witte zette de strafschop mooi om. De thuisploeg ging nog op zoek naar de winning goal, maar moest zich tevreden stellen met een gelijkspel.

Lierse - Charleroi 2-1

Lierse heeft op het eigen Lisp drie belangrijke punten gesprokkeld tegen middenmoter Charleroi. De Zebra's kwamen vlak na rust nochtans op voorsprong via Giuseppe Rossini. De Lierse-aanhang hoefde niet al te lang te panikeren, want in de gietende regen wist Dolly Menga de 1-1 te scoren. Lierse kwam op een opmerkelijke manier met tien te staan. De pas ingebrachte Schot Tony Watt had nog geen bal geraakt, maar werd al snel met rood weer van het veld gestuurd nadat hij Ederson een mep had verkocht. Ondanks de numerieke minderheid bracht Farag Lierse toch op voorsprong. De ploeg van Stanley Menzo hield stand en wordt beloond met een plek in de middenmoot.

KV Kortrijk - KV Oostende 2-0

KV Kortrijk heeft op een zompig veld de klus geklaard tegen de West-Vlaamse buren van Oostende. Dertien minuten waren er gespeeld toen Benito Raman een vrije trap prachtig in het doel krulde. Net voor rusten kon Kortrijk weer feesten. Oostende mocht dan wel het betere spel in huis hebben, maar Elimane Coulibaly maakte er wel 2-0 van. Oostende probeerde in de tweede helft nog wel, maar Kortrijk hield probleemloos stand. Kortrijk werkt zich zo naar een voorlopige playoff I plaats.

Anderlecht - OH Leuven 3-1

Anderlecht heeft de 6 op 6 te pakken die trainer John Van den Brom eiste van zijn spelers. Na de uitzege bij Oostende won de landskampioen ook van OH Leuven, maar dat gebeurde opnieuw niet met sprankelend voetbal. Anderlecht won met 3-1 en vindt zo weer aansluiting bij de kop van het klassement.