Efficiënt Anderlecht legt Leuven over de knie

Anderlecht - OH Leuven 3-1

jrosquin

Anderlecht heeft de 6 op 6 te pakken die trainer John Van den Brom eiste van zijn spelers. Na de uitzege bij Oostende won de landskampioen ook van OH Leuven, maar dat gebeurde opnieuw niet met sprankelend voetbal. Anderlecht won met 3-1 en vindt zo weer aansluiting bij de kop van het klassement.

Paarswit begon sterk aan de wedstrijd, maar dat openingsoffensief hield niet lang aan. Lange tijd waren er nauwelijks kansen te noteren, tot Sacha Kljestan kort voor rusten toch het openingsdoelpunt scoorde. Nog geen minuut later mocht de thuisaanhang opnieuw vieren toen Mitrovic de Leuvense doelman verschalkte. Mitrovic werd mooi vrijgespeeld door Anthony Vanden Borre.

De tweede helft was niet bepaald van betere kwaliteit en 20 minuten voor tijd werd het zelfs weer even spannend. Scheidsrechter Boucot zag een handsbal van Olivier Deschacht en Mohamed Messoudi zette de elfmeter keurig om.

De ambities van Leuven werden echter al snel weer de kop ingedrukt nadat Tom Petterson een rode kaart kreeg na een toch niet overdreven zware overtreding op Milivojevic.

Aleksandar Mitrovic deed even later de boeken helemaal dicht. De Serviër scoorde zijn tweede doelpunt van de avond na een zeer mooi aanval, opgezet door Praet en N'Sakaka.

De scheidsrechter toonde nog rode kaarten aan Ngolok van Leuven en Vanden Borre, maar de eindstand bleef op het bord staan. Met veertien wedstrijden gespeeld klimt Anderlecht naar een gedeelde derde plaats.

Foto: Belga Aleksandar Mitrovic