Parket sluit zelfmoord van vrouw Waals parlementslid uit

Het parket van Brugge heeft zaterdagnamiddag bevestigd dat de vrouw van Waals Parlementslid Bernard Wesphael (55) aan een gewelddadige dood stierf. De politicus blijft aangehouden.

jrosquin

Uit de autopsie op het lichaam van de vrouw zaterdag is gebleken dat het slachtoffer op een gewelddadige manier om het leven werd gebracht. Wesphael blijft aangehouden. Dinsdag verschijnt de man voor de raadkamer. Over de omstandigheden van de feiten wil het parket van Brugge nog geen verdere informatie kwijt.

Geen zelfmoord

Bernard Wesphael liep donderdag in paniek naar de receptie van het hotel in Oostende waar hij met zijn echtgenote Veronique P. verbleef. Wesphael zou verteld hebben dat zijn vrouw zelfmoord had gepleegd. Hulpverleners kwamen nog ter plaatse maar hun reanimatiepogingen haalden niets meer uit.

Wesphael heeft aan de speurders verklaard dat hij het levenloze lichaam van zijn vrouw aantrof in de badkamer maar dat klopt wellicht niet. Na overleg met het Gentse parket-generaal werd Wesphael door de onderzoeksrechter in Brugge aangehouden.

Bernard Wesphael was begin de jaren 80 één van de stichtende leden van Ecolo. Vorig jaar verloor hij de strijd om het voorzitterschap van de Franstalige groenen. Daarop verliet hij de partij en stichtte hij de Mouvement de Gauche. Recentelijk liet hij weten dat hij ook daarmee zou stoppen.

Foto: Belga

Lees ook: Waals parlementslid aangehouden voor moord

Meer over Bernard Wesphael