thumbnail: null
thumbnail: null

30 gewonden bij busongeval in Nederland

Inmiddels is de balans van het aantal gewonden van het busongeval in Nederland opgelopen tot 30. Zaterdagmiddag kwamen drie bussen met elkaar in botsing nabij het Nederlandse Muiden, in de buurt van Amsterdam. Het gaat om autocars van De Jong Tours en Veenstra Reizen. De brandweer spreekt inmiddels van vier zwaargewonden.

awillems

Een van de bussen is zaterdagmiddag door een nog onbekende oorzaak in de vangrail gecrasht, twee bussen zijn daar vervolgens tegenaan gereden.

De drie bussen waren onderdeel van een groep van zes, die met een personeelsuitje op weg naar het theater in Scheveningen waren. In de zes bussen zaten 360 inzittenden. De passagiers die alleen builen en schrammen hebben of helemaal niets mankeren, worden opgevangen in een kazerne in Muiden. Daar zijn volgens de zegsman rond de 150 mensen opgevangen.

"Hier blijkt dat steeds meer mensen toch last van rug- en nekklachten of hoofdpijn hebben. Vandaar dat het aantal gewonden nog stijgt", laat de politiewoordvoerder weten. Er is veel ambulancepersoneel ter plaatse die de mensen verzorgen. Twee traumahelikopters werden ingeschakeld om de gewonden op te halen.

Het ongeluk gebeurde bij de afrit Muiden-Oost, vanuit Amersfoort. Volgens de mobiliteitsorganisatie ANWB kan het verkeer naar Amsterdam erlangs via de spitsstrook.

Belga

Foto: Twitter