Vtm-reeks Clan krijgt Amerikaanse remake

De Amerikaanse zender A&E bereidt een remake voor van de succesvolle vtm-reeks Clan. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) zaterdag in een persbericht. Er is een "script development deal" tussen het Brusselse productiehuis Caviar, eOne en A&E.

awillems

In Clan beramen vier zussen de moord op Jean-Claude, de man van hun vijfde zus, omdat ze vinden dat hij haar terroriseert. Wanneer de 'kloot' uiteindelijk sterft, buigen twee overijverige verzekeringsagenten zich over de zaak om te verhinderen dat zij de levensverzekering moeten uitbetalen.

De reeks is van de hand van Malin-Sarah Gozin. "Ik ben uiteraard enorm blij met dit nieuws', zegt zij. "We waren hier al een tijdje mee bezig maar hebben gewacht tot er een concrete deal was: er gaat nu effectief gewerkt worden aan een script. We zijn ook door anderen benaderd. Maar je wil in eerste instantie dat die Amerikaanse remake er ook echt komt. Daarom hebben we uiteindelijk voor A&E gekozen omdat we daar meer controle krijgen over het hele proces en vooral omdat bij A&E de kans veel groter is dat Clan bij hen in de bovenste schuif terechtkomt."

Caviar zal in een samenwerking met eOne optreden als executive producer. Opdrachtgever is A+E Studios, de productietak van betaalzender A&E (Arts & Entertainment) dat een joint-venture is tussen Disney/ABC en Hearst.

Belga

Foto: vtm