Winderig herfstweer op komst

Over het oosten en zuiden is het zaterdagnamiddag zwaarbewolkt met plaatselijk nog wat lichte regen. Elders blijft het meestal droog met vooral over het westen ook enkele opklaringen. Er waait een zwakke, later een matige en aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind. De maxia gaan van 12 tot 15 graden.

awillems

Zaterdagavond trekt een zone met lichte regen van west naar oost door het land. De nacht wordt wisselend tot zwaarbewolkt met enkele buien. Er staat een stevige zuidwestenwind met uitschieters tot 60, aan zee tot 75 km/u. Op zee komt een stormachtige wind te staan. De minima bedragen 5 tot 9 graden.

Zondag is het wisselend bewolkt met enkele buien. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige tot harde wind uit west tot zuidwest. Aan het eind van de namiddag zal de wind ietwat in kracht luwen. De temperaturen dalen naar 6 graden in de Ardennen en 9 tot 12 elders. In de nacht van zondag op maandag neemt de bewolking toe gevolgd door regen vanuit het westen.

Van maandag tot en met vrijdag blijft het meestal bewolkt, met perioden van regen of enkele buien en veel wind. De middagtemperatuur schommelt rond 11 graden maar woensdag en donderdag is het enkele graden zachter.

Belga

Meer over Weer