Buurtbewoners klagen steen en been over seksparkings

Verschillende parkings in Limburg worden op internetfora en gespecialiseerde magazines aangeprezen als seksparking. De parking aan het Klaverblad in Lummen was jarenlang een ontmoetingsplaats voor homo’s. Sinds de sluiting enkele jaren geleden, is het fenomeen verplaatst naar de bosjes van de parkings op de E313 in Diepenbeek.

awillems

De jongste tijd kreeg de politie HAZODI meerdere klachten van buurtbewoners uit de Zavelstraat en de Tierstraat die op de achterzijde van de bosjes uitkijken. “Mijnheer, ge wilt niet weten wat ik hier allemaal zie als ik mijn tuin sta. Afschuwelijke dingen”, zegt een oudere dame terwijl ze een wegwerpgebaar maakt. "Onze kinderen gingen jaren geleden spelen in de bosjes. Maar dat mogen ze niet meer sinds ze zijn thuisgekomen met een opblaasbare sekspop die ze in de struiken hadden gevonden.”

Patrick Hermans, burgemeester van Diepenbeek, kent de reputatie van de snelwegparkings in zijn gemeente. “Afgelopen week heb ik het nog aangekaart tijdens een gesprek met de politie, en we gaan het probleem nauwkeurig opvolgen met de verschillende politiediensten.

RD

Foto: SvDi

Lees vandaag alles over de Limburgse seksparkings, samen met een hele hoop getuigenissen, in Het Belang van Limburg.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio