Drie broertjes dood aangetroffen in Franse Gergy

In een woning in het Franse Gergy, nabij Chalon-sur-Saône, zijn drie kinderen dood teruggevonden, zo heeft het Franse persbureau AFP zaterdag op gezag van de politie gemeld. De precieze omstandigheden zijn nog niet duidelijk.

awillems

Het gaat om jongens die tussen 18 maanden en zes jaar oud zijn. De jongste waren tweelingen. In de eerste berichten luidde het dat het om meisjes ging.

Mogelijk heeft hun moeder, een dertiger en in scheiding liggend, hen verstikt. In de buurt lagen ook geneesmiddelen, zodat ook inname van een medicijn de doodsoorzaak kan zijn. Wapens zijn niet gebruikt. Ook is niet geweten of er nog andere mensen in het huis zijn geweest. Een lijkschouwing moet meer duidelijkheid opbrengen omtrent de doodsoorzaak.

Geen bekende

De vrouw is in de nacht van vrijdag op zaterdag naar het ziekenhuis van Chalon gebracht. Eerst was sprake van het hospitaal van Gergy. Ze was onder invloed van geneesmiddelen, en een verhoor plus opsluiting was nog onmogelijk, aldus procureur Christophe Rode van Chalon-sur-Saône. Verhoor zal dit weekeinde niet meer mogelijk zijn.

Een bekende, die het gezin telefonisch niet had kunnen bereiken, heeft de lijkjes ontdekt. Volgens BFMTV was het de grootmoeder die alarm heeft geslagen.

De vrouw was volgens buren drie tot vier maanden geleden met haar kinderen komen wonen in de gemeente Gergy die zowat 2.500 inwoners telt. Zij was tot nu toe geen bekende van de politie.

Belga