Schietpartij Los Angeles: schutter is 23-jarige man uit LA

De schutter die vrijdag het vuur opende in de luchthaven van Los Angeles, is inmiddels geïdentificeerd. Het gaat volgens de Amerikaanse politiedienst FBI om de 23-jarige Paul Anthony Ciancia uit Los Angeles.

awillems

Bij de schietpartij viel een dode, een agent van de bewakingsdienst TSA. De schutter had in de buurt van de veiligheidscontrole een automatisch geweer bovengehaald en het vuur op de ambtenaren geopend. Zeven mensen liepen volgens het luchthavenbestuur verwondingen op. De schutter was de veiligheidszone doorgebroken en werd kort daarop door de politie neergeschoten. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht en zou in kritieke toestand zijn, met schotwonden in de borststreek. Dat werd evenwel nog niet officieel bevestigd.

Bewakingsdienst

Tijdens een persconferentie gaf de politiechef van de luchthaven aan dat de man alleen gehandeld zou hebben. De FBI voegde per mededeling toe dat het nog te vroeg is om uitleg te geven over de motieven van de schutter. Een terroristische daad wordt noch bevestigd, noch ontkend, aldus de FBI.

Volgens de krant LA Times zou de schutter zelf voor de bewakingsdienst TSA werken. Dat werd nog niet bevestigd. De zender CNN meldt dan weer dat Ciancia anti-overheidsliteratuur bij zich had.

Bij een vorige schietpartij op de LAX-luchthaven in 2002 vielen twee slachtoffers. Een schutter van Egyptische origine opende toen het vuur op de balie van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al. De schutter werd ook doodgeschoten.

Belga