VS-spionnen snuffelen in mails van Kamerlid Karolien Grosemans

Een mail van Kamerlid Karolien Grosemans (N-VA) uit Herk-de-Stad is geopend in een Amerikaanse militaire basis. In deze mail vroeg Grosemans aan een IT-expert advies over een wetsontwerp betreffende cyberaanvallen en cybersecurity. Grosemans schreef dit ook als thema in het onderwerpveld van haar mail.

awillems

Haar expert bewees dat de mails die ze naar de mail.com-account stuurde ook een omwegje naar Fort Huachuca in het zuidoosten van de staat Arizona hadden gemaakt. Uit de zogenaamde 'extended header' van de e-mail blijkt duidelijk dat daar de mail geopend werd. De extended header is een script dat de afgelegde weg van een boodschap weergeeft.

Fort Huachuca is de thuisbasis van de ‘111th Military Intelligence Brigade’, die opleidingen in militaire inlichtingen verzorgt, en van NETCOM (Network Enterprise Technology Command) van het Amerikaanse leger.

Big Brother

“Ik viel achterover toen ik dat te horen kreeg”, zegt Karolien Grosemans. “Dit bewijst dat niet alleen Angela Merkel en andere regeringsleiders bespioneerd worden, maar dat wij als parlementariërs ook niet veilig zijn. Big Brother is geen sciencefiction, hij is maar al te echt.”

RM

Archieffoto: KH

Lees vandaag het hele verhaal - samen met de desbetreffende e-mail - in uw weekendkrant.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio