Zestiger lokt vrouwen naar flat voor ‘behandeling’

Als uitbater van een zogezegd schoonheidssalon op het Eilandje in Antwerpen, is een 69-jarige man er de voorbije jaren in geslaagd tientallen vrouwen te misbruiken. Het parket doet een oproep naar slachtoffers.

awillems

Verscheidene klachten die los van elkaar bij de politie werden ingediend, vormden voor het Antwerpse parket de aanleiding voor een diepgaand onderzoek naar schoonheidssalon Beautiful Body Club (BBC) op de Napoleonkaai in Antwerpen. Uitbater is de 69-jarige Ivo V.B., die al op 28 augustus werd opgepakt.

“De man wordt ervan verdacht vrouwen gelokt te hebben voor schoonheidsbehandelingen, onder meer door gunstige tarieven”, stelt parketwoordvoerder Paul Van Tigchelt. “Hij zou geraffineerd en subtiel te werk zijn gegaan om tijdens de behandeling inbreuken te plegen op niet alleen de privacy van zijn vermeende slachtoffers, maar ook op hun fysieke en seksuele integriteit.”

Veertig slachtoffers

Aan de hand van de in beslag genomen computer van de verdachte heeft de afdeling Zeden van de Antwerpse recherche eind september zijn klantenbestand aangeschreven. “Er zijn meer dan veertig vermeende slachtoffers geïdentificeerd, onder wie ook enkele minderjarigen. Vrouwen die zich misbruikt voelen maar zich nog niet hebben gemeld, vragen we om dat alsnog te doen.”

Foto: BH