Politie ondervraagt rouwenden op uitvaart

In de St.-Martinuskerk van Dilsen heeft donderdag de uitvaart plaatsgevonden van Erik Janssen (50) die acht dagen geleden vermoord werd teruggevonden. De opkomst was massaal, maar de aanwezige die het meest opviel was de politie. Zo hielden agenten de kerkgangers en voertuigen rond de kerk nauwlettend in het oog. Ook spraken ze met enkele aanwezigen. “We willen gewoon een beter beeld krijgen van het slachtoffer”, klinkt het.

evrolix

Erik Janssen, arbeider bij Vandersanden Steenfabrieken in Lanklaar, werd op donderdag 24 oktober dood aangetroffen in zijn woonkamer. Onderzoek wees uit dat hij wellicht al twee dagen eerder is vermoord met meerdere messteken in de borst- en buikstreek. De speurders tasten nog in het duister over het motief en de dader.

Toch was het erg opvallend dat ze aanwezig waren tijdens de gebedswake woensdagavond en donderdag op de begrafenis. Kerkgangers werden aangesproken en voertuigen gecontroleerd. “Niet meteen om een specifieke reden,” aldus een woordvoerder van het parket van Tongeren. “Maar om een algemeen beeld van het slachtoffer te kunnen vormen.”

MMD/NV Foto MMD

Lees het volledige artikel vandaag in Het Belang van Limburg

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio