200 jagers en drijvers ingezet bij eerste drukjacht op everzwijnen

Morgen wordt in Limburg de eerste grote drukjacht met 200 jagers en drijvers georganiseerd. Jachtverenigingen, boeren, politie en het Agentschap van Natuur en Bos sloegen de handen in elkaar.

fvranckx

In Zutendaal, Maaseik en Maasmechelen - waar de drukjacht plaatsvindt - worden bordjes gehangen zodat wandelaars weten dat er wordt gejaagd Een drukjacht op deze schaal is volledig nieuw voor Limburg.

“De bedoeling van een drukjacht is dat de drijvers zich rustig en stil in de jachtgebieden en natuurgebieden bewegen. Kwestie van de natuur niet te zeer te verstoren”, legt Michael Vanbriel van de Hubertus Vereniging Vlaanderen uit. “Het wild komt zo rustig in beweging, wordt niet opgejaagd. Ze kiezen zelf welke richting ze uit gaan."

“Buitenstaanders worden aan de ingang van het bos verwittigd dat er wordt gejaagd. En de drijvers lopen niet meteen achter de evers. Ze zullen ook fluovestjes dragen. Trouwens, jagers schieten alleen maar als ze voor de volle 100 procent zeker zijn dat niemand gevaar loopt.”

Hoeveel evers er bij zo’n drijfjacht geschoten kunnen worden, is onmogelijk te voorspellen. Al zal er zeker niet wekelijks een drukjacht in Limburg gaan plaatsvinden.

MM, Foto TP

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio