Zulte Waregem neemt met moeite afstand van gevaarlijk AA Gent

Print
Zulte Waregem neemt met moeite afstand van gevaarlijk AA Gent

Zulte Waregem neemt met moeite afstand van gevaarlijk AA Gent

Een sterk Zulte Waregem had zijn handen vol aan een gevaarlijk tegenprikkend AA Gent. Pas in de slotfase kon de thuisploeg definitief afstand nemen van de Gentse hoofdmacht door de 3-2 tegen de netten te prikken. Met deze overwinning parkeert Zulte Waregem zich steviger bovenaan het klassement.

Het bezoekende Gent nam de wedstrijd meteen in handen. Met resultaat, want na acht minuten speelde Godeau de bal dramatisch slecht terug op keeper Bossut. Privat aarzelde niet en schoof de 0-1 in doel. Zulte Waregem herpakte zich en knokte twintig minuten later terug met een rake kopbal van Naessens op een zwieper van Hazard: 1-1. Zulte Waregem bleef verdergaan op zijn elan, maar moest zich bij de rust tevreden stellen met een voorlopig gelijkspel.

Zulte Waregem zette zijn goede niveau verder in de tweede helft en het was wachten op een tweede doelpunt voor de thuisploeg. In de 65ste minuut was het dan eindelijk zo ver. Hazard bleef zijn kunstjes tonen door met Diogo te dollen en zorgde voor de 2-1 na een verschroeiende knal in de korte hoek. Het Waregemse feestje was van korte duur, want vijf minuten later zorgde de net ingevallen El Ghanassy voor de gelijkmaker via een droge knal in de winkelhaak: 2-2. Het leer ging vlot tegen de netten want in de 80ste minuut zette tank Malanda zich door in het strafschopgebied en legde hij breed naar Habibou. De aanvaller twijfelde niet en schoot van dichtbij de 3-2 eindstand binnen.

Door hun overwinning springt Zulte Waregem met 28 punten uit dertien wedstrijden over Club Brugge, dat morgen rivaal Cercle Brugge zal moeten bekampen. AA Gent ziet door de nederlaag KV Mechelen en Charleroi mee de achtste plaats in het klassement opnemen. De drie ploegen tellen nu vijftien punten uit dertien wedstrijden.

Foto Belga