Alex Agnew wuift comedy uit

De comedycarrière van Alex Agnew zit er (voorlopig?) officieel op. De Antwerse comedian gaf donderdagavond de laatste van zijn vier afscheidsshows in het Sportpaleis. Vier keer was het Sportpaleis nagenoeg volledig uitverkocht, goed voor bijna 55.000 tickets.

fvranckx

'The Legend Ends' was de toepasselijke titel voor de laatste shows van deze niet al te bescheiden Antwerpenaar. De grofgebekte comedian kwam telkens de zaal binnen via een gigantisch ruimteschip, vergezeld van tientallen kilo's vuurwerk en een hologram waarmee overleden grootheden als Tupac Shakur tegenwoordig opnieuw massa's fans inpakken.

Agnew zette van in het begin meteen de toon door aan te geven dat enkel hij bovenaan de top staat van de Vlaamse stand-upcomedy. "Na twaalf jaar aan de top van de comedy ben ik nog steeds dezelfde bescheiden jongen. Al verplicht ik mijn vrouw wel om zich te wassen in de tranen van minder succesvolle comedians. 'Komaan Geubels, bleiten jong!'"

Net als in de rest van zijn laatste tournee 'Interesting Times' haalde hij verder uit naar zowat ieder geloof en elke minderheidsgroep in de wereld. Vooral de Limburgers en West-Vlamingen in de zaal zullen het geweten hebben. Al kon Agnew het niet laten om af en toe ook moralistisch uit de hoek te komen.

Alex Agnew zal zijn aandacht nu richten op Diablo Blvd. Met zijn metalband wil hij ook buiten ons land roem verwerven. "Maar jullie zullen mij altijd herinneren als de comedian die negen Sportpaleizen uitverkocht. Op mijn tachtigste zaag ik daar nog over."

FiVr/StLa, Foto FrBe