Man neergestoken bij home-invasion

In het Oost-Vlaamse Lebbeke heeft een bewoner in de nacht van zaterdag op zondag tijdens een home-invasion een 23-jarige gangster neergestoken. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, meldt het parket van Dendermonde. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat verdachte en dader elkaar kennen.

dvansant

De home-invasion deed zich voor in een particuliere woning in Hoeksken in Lebbeke. "Drie mannen drongen de woning binnen en begaven zich naar de slaapkamer van de bewoner", aldus parketwoordvoerder Antoon Schotsaert. "De bewoner werd uit zijn bed gelicht."

Uit de eerste vaststellingen van het onderzoek blijkt dat de bewoner van het pand op een gegeven ogenblik met een mes één van de verdachten heeft gestoken. "De verdachten namen met hun zwaargewonde kompaan de benen en reden met hem naar het ziekenhuis", aldus Schotsaert. "De zwaargewonde verdachte (een 23-jarige man, red.) overleed aan zijn verwondingen. De twee andere verdachten (20 en 25 jaar, red.) konden in het ziekenhuis worden ingerekend door de politie." De twee zijn inmiddels aangehouden door de onderzoeksrechter.

De bewoner van het pand werd ook gearresteerd en wordt verhoord door de politie. "Uit de eerste vaststellingen van het onderzoek blijkt dat de bewoner en de verdachten elkaar kenden. Over de precieze aanleiding bestaat nog geen duidelijkheid."

BELGA Foto Geert De Rycke

Meer over Dendermonde