Alex Agnew neemt afscheid in Sportpaleis

Alex Agnew hangt zijn grapjas voorlopig aan de kapstok. Vrijdagavond gaf de Antwerpse comedian de eerste van zijn vier afscheidsshows in het Sportpaleis.

jatimmermans

"Antwaarpe", scandeert Agnew. "Mensen lang links laat jullie horen. Nu de rechterkant en tot slot the moterfuckers in the back." Vlaanderens meest succesvolle comedian voelt zich als een Regi in het Sportpaleis. 'The Legend Ends' mist zijn entree niet. Een gigantisch ruimteschip met twee straalmotoren, veertig kilogram vuurwerk en apocalyptische videobeelden zweeft boven het publiek. Een bombastisch hologram verandert in een Agnew van vlees en bloed.

Veel heeft Agnew niet van doen om het Sportpaleis te laten daveren. Tien volle vrachtwagens, één microfoon en tonnen charisma. "Na twaalf jaar aan de top van de comedy ben ik nog steeds dezelfde bescheiden jongen. Al verplicht ik mijn vrouw wel om zich te wassen in de tranen van minder succesvolle comedians. "Komaan Geubels, bleiten jong!"

Zwarte Piet

'The Legend Ends' is eigenlijk de dernièreshow van Agnews meest recente tournee 'Interesting Times'. Voor de echte fans zijn de grappen over 'Komen Eten', joden, West-Vlamingen en negers niet vers. Alex kan het gelukkig ook niet laten om nieuw materiaal binnen te smokkelen. "Zwarte Piet afschaffen? Komaan, dat is nu juist een rolmodel. Een neger die werkt!"

Agnew zet zijn comedycarrière tijdelijk on hold ten voordele van zijn band Diablo Blvd. Na twaalf jaar topcomedy reiken de muzikale ambities van Agnew en zijn groep naar het buitenland. "Maar jullie zullen mij altijd herinneren als de comedian die negen Sportpaleizen uitverkocht. Op mijn tachtigste zaag ik daar nog over. Sportpaleis hou u goed en keep comedy evil", besluit Agnew. Op de veelzeggende tonen van Vera Lynns We'll Meet Again neemt de grootmeester voor onbepaalde duur afscheid van de comedy-scène. Als donderdag de vier voorstellingen zijn gespeeld, brachten 55.000 fans een laatste groet aan Alex Agnew.

'The Legends Ends' is een éénmalige afscheidsshow die niet tourt. Voor de voorstellingen op 26, 27 en 31 oktober zijn er nog enkele tickets beschikbaar. Reserveren via 070.345.345 of www.teleticketservice.com.

Stefan LAENEN

Foto FRBE