Zak met kilo cannabis gedoneerd aan kringloopwinkel

Een werknemer van een kringloopwinkel in de Amerikaanse stad Seattle kon zijn ogen niet geloven toen hij een zak met 2,5 pond - ofte ruim 1,1 kilo - marihuana in de donatieschuif vond. Een 'cadeautje' van al snel een paar duizend euro. Dat meldt het Amerikaanse persbureau Associated Press (AP).

dvansant

In de noordwestelijke staat Washington is het recreationeel gebruik van cannabis sinds november vorig jaar gelegaliseerd, zij het onder voorwaarden. Een volwassene mag tot 28 gram bij zich hebben voor persoonlijk gebruik, en verkopers moeten een vergunning kunnen voorleggen.

Die vergunning heeft de gemiddelde tweedehandswinkel uiteraard niet. Daarom verwittigde de geschrokken medewerker meteen de politie, die de marihuana in beslag nam om ze te laten vernietigen.

De politie van Seattle kon er zelf hartelijk om lachen en verspreidde een luchtige persmededeling:

Doneren aan kringloopwinkels is een uitstekende manier om uw sportschoenen, keyboard of flanellen pyjama met zebraprint een tweede leven te gunnen. Tweedehandswinkels kunnen evenwel de volgende voorwerpen niet aannemen: - Gebruikte autobanden - Bevuilde matrassen - Laptops - Grote zakken cannabis

DV Screenshot YouTube

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer