Van Rossem geeft voorzitterschap bij ROSSEM op

Jean-Pierre van Rossem stapt dan toch niet uit zijn eigen partij ROSSEM. Na een interne ruzie stappen enkele andere mensen uit de partij. Van Rossem zelf blijft actief binnen de partij, maar staat wel het voorzitterschap af. Zo blijkt uit een bericht op de partijwebsite.

jrosquin

De partij ROSSEM kampt al sinds de heroprichting van de partij begin dit jaar met interne strubbelingen. In De Zondag stond te lezen dat Van Rossem ermee dreigde uit zijn eigen partij te stappen. De partij zou volgende week moeten kiezen tussen hem en "de ruziemakers".

Partijleden stappen op

Maar blijkbaar is de situatie intussen opnieuw veranderd. Uit een bericht op de partijwebsite, getiteld "stormpje in glas water kost partij 7 kaderleden" blijkt dat een aantal mensen uit de partij stapt. Het gaat onder meer om Joan Francesco Montalto en Ivan Heyligen, beiden betrokken bij de heropstart van de partij.

Van Rossem bestempelt de twee "medestrijders van het eerste uur" als "een duo ruziemakers" en schrijft: "Genoeg interne ruzies en keihard verder werken, verdomme".

De ex-beursgoeroe zelf geeft zijn voorzittersfunctie wel af, maar wil "van uit de schaduw het partijprogramma aanvullen".

Van Rossem had aanvankelijk een reeks namen naar voor geschoven die hem mogelijk konden vervangen als voorzitter, maar intussen is 1 van die kandidaten al uit de partij gestapt. Bedoeling is dat de partij op vrijdag 25 oktober een nieuwe voorzitter kiest. Die zou dan in de loop van november worden voorgesteld aan de pers.

Foto: Dirk Vertommen

Meer info is te lezen op: partijrossem.be

Meer over Jean-Pierre Van Rossem